dijous, 12 de novembre del 2015

Pràctica #S4: Digital Storytelling


Nosaltres hem fet recerca i hem trobat el següent Storytelling: 

The simple story of photosynthesis and food - Amanda Ooten


Hem considerat que aquesta històra compti amb tots els elements que ha de tenir un Storylling. Aquests elements són la introducció, el nus i finalment, el desenllaç. A més a més, compta amb les diferents imatges, l'audio, una història concreta que explica de manera fàcil i didàctica la fotosíntesi i com ho rep el nostre cos. 
Si ho comparem amb la forma tradicional d'explicar el contingut, podem distingir com aquesta és més dinàmica, fàcil i ràpida per a que els nens i nenes ho puguin aprendre. 

El nostre grup ha escollit el tema de la Solidaritat. Ja que és un valor que els nens i nenes han de tenir en compte juntament amb molt altres valors com la responsabilitat, el respecte, la generositat... Aquest storytelling es podria presentar a una classe de ciutadania o religió. 


SOLIDARITAT


Personatges:
Laia: una noia que prové d'una família benestant.


Maria: mare de la Laia.
Josep: pare de la Laia.


Miquel: nen amb una situació econòmica complicada. 

Anna: mare del Miquel.
Arnau: pare del Miquel. 

Júlia: La professora



Aquesta història es centra en el valor de la solidaritat. Aquest valor es veu reflectit en dos nens, la Laia i el Miquel, que tenen situacions familiars i econòmiques molt diferents. 

Resum: 
Un dia la Laia estava caminant pel carrer i es va trobar a la família del Miquel. La nena va veure que els seus pares estaven demanant ajuda, anaven descalços i amb forats a la roba. 
Quan va arribar a casa els pares de la Laia li havien fet un regal, la nena el va obrir i va descobrir que eren unes esportives. 
Al dia següent la Laia i el Miquel van anar a classe, la professora va dedicar tota una classe a explicar que era el valor de la solidaritat. L'explicació de la professora va fer reflexionar a la Laia, aquesta va pensar en la situació del seu amic Miquel. La nena va decidir regalar les esportives al Miquel perquè a ell li feien més falta. El Miquel es va posar molt content i li va fer un petó. 
A partir d'aquest moment la Laia i el Miquel poden jugar al seu esport preferit amb les seves esportives noves. 

El nostre storytelling constaria amb un video format per un conjunt d'imatges fetes a mà, aniria acompanyat d'una grabació de veu, explicant les diferents escenes.

Esperem que us agradi!! 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada