dijous, 26 de novembre del 2015


Seguretat a Internet

Internet és l'eina més utilitzada avui en dia ja sigui per buscar informació sobre qualsevol temàtica , comunicar-nos , jugar a jocs etc... que forma part del dia dels nens i nenes. Per això pensem que es important ensenyar els més petits com fer-ne un bon ús , per tal d'evitar : que (sense donar-se compte) accedeixin a contingut no apte per la seva edat , no pengin qualsevol contingut a la xarxa o que el penjat estigui protegit per contresenyes .

Per ajudar els nens i les nenes a ser més segurs a Internet  existeixen una sèrie de recursos (que nosaltres hem provat i visualitzat ) que creiem que s'haurien d'ensenyar a les escoles i els mateixos pares . Hem trobat una pàgina web que ofereix aquestes eines per a mestres , pares i mares i els seus fills/es: http://internetsegura.cat/index.php

A continuació us esmentarem el que ens ha cridat més l'atenció :




  • En l'apartat dirigit al educador i als pares , s'ofereixen una sèrie de recursos per saber frenar o com reaccionar davant de casos de ciberbullying , desordres d'adicció a les noves tecnologies , presa de l'identitat etc...
  • L'infant pot trobar jocs o videos per saber i apendre a fer un bon ús de Internet , com per exemple : una sèrie de dibuixos (que es pot veure a Youtube ) anomenada : Cesc i la Cati , agents antirisc a la xarxa , que ens presenten diverses situacions en les quals es poden trobar els més petits i així poder saber com actuar .
  • Per els més joves existeix l'aplicació Mediakids (disponible per Android) que et permet denunciar imatges , videos que no siguin aptes o que atentin contra la dignitat de qualsevol persona .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada